Chi tea tree

De Chi Teatree lijn is gebaseerd op de werking van de aromatische olie van de Teatree plant.
Enkele producten uit deze lijn zijn: Chi oil, voetlotion, voetenspray, hand- en bodylotion, lippenbalsem en nog meer.
Teatree olie (Melaleuca Alternifolia)
EHBO in een flesje
Deze 100% natuurzuivere aromatische olie wordt verkregen door stoomdestillatie uit de verse bladeren en de uiteinden van de takjes van de teatree-struik.
De struiken komen alleen voor in Australië, Indonesië en Maleisië maar niet iedere soort is geschikt voor de Aromatherapie.
Daarvoor moet men de echte Melaleuca Alternifolia gebruiken.
De Aboriginals, de inheemse bevolking van Australië, zijn al eeuwen bekend met deze olie en zijn zuiverende werking.

Eigenschappen:
De olie is kleurloos, ruikt enigszins naar kamfer en eucalyptus en is zowel puur te gebruiken, direct op de huid, als in cremes of emulgators.
De olie heeft als belangrijkste eigenschappen: antibacterieel, antischimmel, lichtverdovend en zuiver meest pure, natuurlijke vorm.
De olie stimuleert het immuun systeem, reguleert en harmoniseert.

Toepassingen:
Op alle vormen van huidirritatie, allergieën, eczeem, huidontstekingen, zonnebrand en brandwonden, insectenbeten, schaafwonden, snijwonden, koortslip, wratten, (voet)-schimmelaandoeningen.
Direct op de huid aanbrengen, herhaalde malen per dag indien nodig.
Het lichaam wordt niet resistent voor deze olie dus de werking zal iedere keer weer aanwezig zijn. Een flesje Teatree olie heeft ook plaats in de keuken.
(bijvoorbeeld aanbrengen op een brandwond, direct op de plaats na koelen met water), in de badkamer (bijvoorbeeld snijwondjes, pukkeltjes, schimmelaandoeningen) en het medicijnkastje (bijvoorbeeld koortslip aantippen bij het eerste gevoel van opkomen en vele malen per dag herhalen) Een echte EHBO-er dus.

(De olie kan gebruikt worden voor volwassenen, kinderen en dieren.
De pure olie is niet in water oplosbaar. Vermijd oogcontact.)